construir autoestima 30 set. 2019

BY: Arantxa Fortón

Estats d'ànim

Comments: No hi ha comentaris

Tots hem parlat algun cop d’autoestima, però sabem exactament a què ens referim i com millorar-la? Si realitzem una cerca ràpida per la web, trobem que el portal web Viquipèdia la defineix com un conjunt de percepcions, pensaments, avaluacions, sentiments i tendències de comportament dirigides cap a nosaltres mateixos, cap a la nostra forma de ser i de comportar-nos, i cap als trets dels nostre cos i del nostre caràcter. En resum, es la percepció avaluativa de nosaltres mateixos.

Una autoestima positiva o negativa ens influencia en el nostre dia a dia, generant-nos benestar o malestar, pel que és important poder arribar a tenir una bona autoestima.

Per començar, és útil diferenciar entre el procés intern i l’extern de la construcció de l’autoestima. Les persones realitzem una construcció interna positiva o negativa segons les nostres pròpies experiències i l’avaluació que fem d’elles.

Si ens fixem en les nostres característiques bones, això retroalimenta la nostra autoestima i a la vegada la millora, augmentat el seu potencial positiu. En aquest punt és important l’acceptació d’un mateix, amb aquelles coses que ens agraden i les que potser ens agradaria millorar.

D’altra banda també ens influencien els altres en el nostre estat d’ànim. Altres persones poden ajudar-nos o no a tenir una bona autoestima, pel que és positiu envoltar-se de persones que ens valorin i destaquin les nostres característiques positives enlloc de retreure les negatives.

Amb una autoestima adequada (ni massa alta ni massa baixa):

  • La vida et resultarà més senzilla.
  • Tindràs més estabilitat emocional.
  • Tindràs millors relacions personals.
  • Podràs aconseguir els teus objectius.
  • Seràs feliç.

A continuació, podem veure un curt de Pixar, on amb un toc d’humor s’entenen els efectes de tenir una bona o mala autoestima, així com la importància de l’autoimatge en l’autoestima i el perill de deixar la nostra autoestima en mans de la opinió dels altres. Ideal per a veure amb família i tractar aquest tema amb els més petits!

Deixa un comentari