
BY: Arantxa Fortón
Infància i adolescència
Comments: No hi ha comentaris
Com explicar el confinament als infants
En el context d’emergència sanitària actual degut al nou coronavirus (Covid-19), ens hem vist empesos com a societat a canviar temporalment la forma que tenim de viure i relacionar-nos.
Això ens afecta a tots, però no ens afecta a tots igual. És comú que en una situació com aquesta es puguin produir sensacions que van des de la soledat a la incertesa, passant per la ira, la tristor, l’avorriment, l’angoixa o l’estrès, entre d’altres. Seguir llegint “Com explicar el confinament als infants”

BY: Arantxa Fortón
Infància i adolescència
Comments: No hi ha comentaris
Com afrontar els exàmens?
Juny és un mes per tenir en compte pel que fa emocions. D’una banda, s’apropa l’estiu i les vacances, tot i que d’altra banda, abans d’arribar a aquest període, s’han de passar els exàmens finals. Malgrat que cada persona pot respondre d’una manera diferent davant els exàmens, és cert que la gran majoria d’estudiants afronten els exàmens amb cert grau d’estrès i ansietat. És per això que es fa necessari clarificar aquelles pràctiques que són beneficioses o contraproduents quan ens enfrontem als exàmens. Seguir llegint “Com afrontar els exàmens?”

BY: Arantxa Fortón
Altres
Comments: No hi ha comentaris
Assertivitat: què és i petites pautes per millorar-la
T’has preguntat mai què és l’assertivitat? La forma com ens comuniquem amb nosaltres mateixos i amb la gent del nostre voltant influencia les nostres interaccions amb els altres. Pot semblar que és senzill donar la nostra pròpia opinió, però en moltes ocasions acabem dient “sí” tot i que en realitat el que volíem dir és “no”. Per això, és interessant saber quins estils de comunicació existeixen i quin es considera el més correcte per facilitar que ens puguem fer entendre d’una forma adequada. Seguir llegint “Assertivitat: què és i petites pautes per millorar-la”

BY: Arantxa Fortón
Estats d'ànim
Comments: No hi ha comentaris
Com construir una bona autoestima
Tots hem parlat algun cop d’autoestima, però sabem exactament a què ens referim i com millorar-la? Si realitzem una cerca ràpida per la web, trobem que el portal web Viquipèdia la defineix com un conjunt de percepcions, pensaments, avaluacions, sentiments i tendències de comportament dirigides cap a nosaltres mateixos, cap a la nostra forma de ser i de comportar-nos, i cap als trets dels nostre cos i del nostre caràcter. En resum, es la percepció avaluativa de nosaltres mateixos. Seguir llegint “Com construir una bona autoestima”