afrontar-examens 05 oct. 2019

BY: Arantxa Fortón

Infància i adolescència

Comments: No hi ha comentaris

Juny és un mes per tenir en compte pel que fa emocions. D’una banda, s’apropa l’estiu i les vacances, tot i que d’altra banda, abans d’arribar a aquest període, s’han de passar els exàmens finals. Malgrat que cada persona pot respondre d’una manera diferent davant els exàmens, és cert que la gran majoria d’estudiants afronten els exàmens amb cert grau d’estrès i ansietat. És per això que es fa necessari clarificar aquelles pràctiques que són beneficioses o contraproduents quan ens enfrontem als exàmens.

Tot sabem que l’ideal és preparar-se per un examen és estudiar amb antelació i a poc a poc. Així ens serà més fàcil aprendre la matèria d’estudi i serà un aprenentatge més durader. A més, haver tingut temps d’aprendre gran part del que sortirà a l’examen també dona seguretat a l’hora de realitzar-lo. Per aquest motiu, potser tindràs més confiança i podràs anar-hi més tranquil·lament. Així mateix, serà positiu que tinguis una tècnica d’estudi apropiada, que et faciliti la tasca d’aprendre el màxim contingut possible.

Tanmateix, per molts motius pot ser que no hagis tingut temps suficient per estudiar-ho tot amb antelació. En aquest cas, alguns estudiants decideixen quedar-se a estudiar durant la nit abans de l’examen. Fins i tot algunes nits abans, motiu pel qual el descans no és l’adequat i pot arribar a crear cert bloqueig mental. Això no permet que assimilem el que estudiem i no obtenim el resultat desitjat. També pot ser que prenguem begudes que ens estimulin per estar desperts, cosa que a la llarga tampoc afavoreix l’estudi. És més productiu descansar bé les nits abans d’un examen i alimentar-se correctament. Uns hàbits de vida saludables beneficien el nostre cos i ment i fan que estiguin llestos per ser utilitzats en el seu màxim potencial.

Com sentir-me més relaxat per un examen?

De la mateixa manera, dues activitats que pots realitzar per sentir-te més relaxat i predisposat a fer un bon examen. Trobem, d’una banda, les tècniques de relaxació i, d’altra banda, exercici. Ambdues activitats promouen que el nostre cos alliberi tensions i permet que ens centrem en allò que és important, en aquest cas, fer un bon examen.

Per últim, encara que pugui semblar que no aprovar un examen és una catàstrofe, tampoc hem d’oblidar que allò que és important a la llarga és el procés d’aprenentatge i que, probablement, tindrem altres oportunitats per demostrar el que aprenem.

Deixa un comentari