peritatge_psicologic_banner

Peritatges psicològics

Si necessites una valoració psicològica que tingui relació o repercussions a nivell legal, necessites un peritatge psicològic. La finalitat d’aquest tipus de valoració psicològica és redactar un informe pericial que ajudi al jutge a prendre les decisions necessàries. Et puc ajudar, per exemple, en peritatges psicològics relacionats amb les temàtiques següents:

  • Assesorament en procesos de divorci.
  • Guarda i custòdia.
  • Valoració del dany psicològic en procesos laborals o accidents.
  • Tutela i incapacitacions.
  • Valoració de les seqüeles psicològiques arrel d’un succés traumàtic.
  • Entre d’altres.

Quin és el procés que se segueix en un peritatge psicològic?

L’objectiu final d’un informe pericial psicològic és assessorar el/la jutge/essa per tal que tingui tota la informació necessària per realitzar el seu dictamen tenint en compte l’estat mental i emocional de la persona.

El procés que se segueix es podria estructurar en diferents fases. La primera aniria dirigida a recollir informació a través d’entrevistes, realització de qüestionaris i coordinació amb altres professionals o serveis implicats amb la persona o la família.

Un cop el professional disposa d’aquesta informació procedeix a extreure’n unes conclusions i a redactar un informe que exposarà inicialment a la persona que l’ha sol·licitat.

El/la sol·licitant de l’informe pot presentar-lo al jutjat i si fos necessari la psicòloga que ha realitzat l’informe pot arribar a ratificar aquest informe en un judici.

 

Si no estàs segur si necessites un peritatge psicològic pel teu cas en concret, posat’ en contacte amb mi i t’assessoraré sense cap mena de compromís.

 

Demana la teva cita

Si no saps quin tipus de teràpia és el més adequat per les teves necessitats, per què no m’escrius i en parlem? Espero els teus comentaris.