terapia_domicili

Psicoteràpia a domicili

El servei de psicoteràpia a domicili pretén acostar la psicologia a totes aquelles persones que per diversos motius no poden acostar-se físicament fins a un despatx o consulta.

Es un tipus de servei que presenta avantatges i desavantatges en funció de la situació personal de cadascú.

Algunes de les diferències d’aquest servei respecte les visites en un despatx són que el fet de veure el domicili de la persona que sol·licita ajuda permet comprendre la seva realitat des d’una altra visió, adaptant les teràpies a la realitat que s’observa en el domicili.

A més, segons el cas, per a la persona que sol·licita ajuda pot ser un element relaxant sentir-se en el seu propi entorn. Així s’evitarà sentir-se estrany en un ambient de despatx aliè.

Quin és el procés de tractament?

L’objectiu final de la psicoteràpia a domicili és afavorir el benestar emocional i psíquic de la persona que la realitza, mobilitzant els seus propis recursos personals i realitzant aquest procés des de la seva pròpia llar.

El professional ens acompanya i ens ajuda a elaborar diferents estratègies per afrontar el nostre malestar o aquelles coses que ens preocupen, en un entorn segur com és el propi domicili. Caldrà, això sí, que en el domicili es pugui trobar aquest espai tranquil on generar la confiança suficient amb el professional per poder treballar i on no ens puguem sentir jutjades.

A més, es podran observar els canvis que es vagin generant en el propi entorn de consulta, ja que serà on la persona aplicarà diàriament el que es consensuï a teràpia.

 


Demana la teva cita

Si no saps quin tipus de teràpia és el més adequat per les teves necessitats, per què no m’escrius i en parlem? Espero els teus comentaris.